Партията на турския президент Реджеп Ердоган - Партията на справедливостта

...
Партията на турския президент Реджеп Ердоган - Партията на справедливостта
Коментари Харесай

Партията на Ердоган запазва Истанбул, опозицията поведе в Анкара

Партията на турския президент Реджеп Ердоган - Партията на справедливостта и развиването, към този момент резервира ръководството над най-големия град в Турция - Истанбул. Това сочат частичните резултати от локалните избори, съгласно вестник Сабах.
След преброяването на 72% от бюлетините, претендентът на ръководещите и някогашен министър председател на Турция Бинали Йълдъръм взима 50.4 % от гласовете в града на Босфора. Екрем Имамоглу от Републиканската национална партия събира 47 %.
В столицата Анкара борбата е още по-оспорвана. Резултатите се обърнаха и към този момент преди всичко е класиран кандидатът от главната опозиционна партия Мансур Яваш. Той има 49.4 % от вота. Кандидатът на ръководещите Мехмет Йозхасеки изостава с малко над 1 %, като събира 47.9 %. Тези резултати са на база на преброени 51.4 % от бюлетините.
Според сътрудник на Actualno.com изселниците от България, които са и турски жители, всеобщо гласоподават за претендентите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) - най-малко в Бурса. 57 милиона души, които имат право на глас избират кметове и общински съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР