Партията на Светльо Витков Глас народен официално прекрати отношенията си

...
Партията на Светльо Витков Глас народен официално прекрати отношенията си
Коментари Харесай

Глас Народен се разведе с Реформаторския блок

Партията на Светльо Витков " Глас национален " публично приключи връзките си с съдружните си сътрудници от Реформаторския блок. Преди дни участието си в Република България замразиха от Движение " България на жителите " на Меглена Кунева. От ГН разгласиха и писмо, в което изясняват в резюме своите аргументи.

В писмото си Глас национален споделят, че десните партии на предходните парламентарни избори са излезли на война против самите себе си и са оставили ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Оперативна програма и Воля да произведат " най-големия законодателен брак в политическата история на България ".

" В момента, обичайна десница продължава своя разпад, като десните партии търсят сътрудници, без значение от мястото им в политическото пространство, посредством които да се бори за влизане в Парламента ", пишат в позицията си от Глас Народен.

" Не виждаме смисъл да се продължава легитимирането на политически разпад на обичайна десница ", пишат още.

В писмото си те декларират, че отсам на сетне Глас национален продължава независимо и партията остава отворена към всички десни партии, организации и жители за разговор, общи политики и начинания.

Цялата декларация: 

През месец февруари 2017 година Политическа партия Глас Народен подписа съдружно съглашение с Реформаторски блок, с ясната концепция, че единствения път за опазване на дясното, е обединяване.

В последвалата предизборна акция за 44-то Народно събрание разцепените на три и самоопределили се за десни обединения водиха война сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без посланичество в българския парламент. От това завоюваха ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Оперативна програма, та даже и ВОЛЯ на Марешки, които създават най-големия законодателен брак в политическата история на България.

В последните месеци инициирахме диспути и срещи за обединяване на десните партии, като ясно декларирахме, че Политическа партия Глас Народен няма искания да си приписва водеща роля в този развой, само че обединяването е наложително, с цел да има дясната съпротива опция на настоящето ръководство.

В момента, обичайна десница продължава своя разпад, като десните партии търсят сътрудници, без значение от мястото им в политическото пространство, посредством които да се бори за влизане в Парламента.

Замразяването на участието на ДБГ в Република България е явен знак за разединени позиции и непреодолими разлики на партиите в Реформаторския блок.

Политическа партия Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на обичайна десница, като следва позиции и дейности, в чиито смисъл не сме уверени и които задълбочават разединението.

С актуалното писмо заявяваме, че Политическа партия Глас Народен продължава независимо като остава отворена към всички десни партии, организации и жители за разговор, общи политики и начинания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР