Партията на европейските социалисти започва предизборната кампания за евровота от

...
Партията на европейските социалисти започва предизборната кампания за евровота от
Коментари Харесай

ПЕС започва предизборната кампания за евровота от Мадрид

Партията на европейските социалисти стартира предизборната акция за евровота от Мадрид. Утре в испанската столица стартира конгреса на най огромната в Евросъюза опозиционна партия, на който ще бъде гласуван манифеста на левицата с главните послания за изборите и политическата платформа за вота.

Същевременно стартира и акцията на общия претендент на левицата за ръководител на Европейската комисия – Франс Тимерманс.

Преди три дни бяха оповестени първите прогнози за разпределението на местата в европарламента - преимущество съгласно прогнозите имат ЕНП, с 183 места, след тях с 135 места влизат социалистите, а либералите взимат 75 места. Крайнодесните са на 4 -о място.

В България водачите на листите не са ясни към момента. Пет обединения имат късмет да вкарат свои представители в европарламента.

По мотив старта на акцията, водачът на ПЕС – Сергей Станишев изпрати писмо до министър председатели и партии, в което съпоставя сравнява обстановката в Европа с тази след втората международна война.
Избраха Сергей Станишев за водач на ПЕС за трети мандат Българският претендент получи 83.9% поддръжка на конгреса в Лисабон
„ Вярвам, че ние, европейските социалисти, имаме историческата задача да върнем вярата на хората в фантазията за споделена независимост, мир и разцвет – основополагащите полезности на Европейския съюз. Нашата задача е да дадем мощно водачество и посока на Съюз, който е изгубил обществената си физиономия”, се споделя в писмото на Станишев. Той нападна главните си съперници от ЕНП.

“ЕНП прегърна популизма и упоритостта на крайнодесните да доближат властта. Коалициите сред обичайна десница и националистите в Европа са безусловно неприемливи.

Класическата десница хвърли тежестта на икономическото възобновяване върху елементарните жители, обърна тил на хората, като подцени техните потребности и облагодетелства привилегированите.

Всичко това е удобна почва за националисти и крайнодесни.

Но те единствено показват проблемите, без да оферират решения. Концепцията за Европа на нациите е в действителност Европа на нападателните национализми и всички добре знаем накъде води този път.
Сергей Станишев: Битката на ГЕРБ с Елена Йончева на тематика корупция е обречена на загуба за тях Лидерът на европейските социалисти не отговори еднопосочно дали желае да води листата на Българска социалистическа партия на идните евроизбори
От друга страна, десницата предлага Европа на няколко скорости, което служи като опрощение за неравенствата сред страните членки и в последна сметка сред хората. За нас това е задънена улица “, се споделя още в писмото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР