Партия Възраждане ще внесе в парламента подписка за национален референдум

...
Партия Възраждане ще внесе в парламента подписка за национален референдум
Коментари Харесай

Партия Възраждане организира референдум срещу приемането на еврото

Партия " Възраждане " ще внесе в Народното събрание подписка за народен референдум против въвеждането на еврото у нас. Конкретният въпрос е " Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута е България ".


От април до в този момент са събрани към 190 000 годни подписа. Според водача на партията Костадин Костадинов общо подписите са над 221 000, само че някои от последователите не пожалали да оставят персоналните си данни.

Тази заран пред Народното събрание уредниците на самодейността организираха анкета измежду идващите на работа депутати дали биха подкрепили подобен референдум. От над 150 депутати единствено 8 са се подписали, че са " за " - 6 от Българска социалистическа партия, 1 от ВОЛЯ и 1 от Движение за права и свободи.

Основните причини на " Възраждане " са, че няма изясненост за еврото в самата Еврозона поради Брекзит, че левът може да се обезцени и че кабинетът може да злоупотреби с парите в Българска народна банка. Подписи ще се събират още 4 дни.
 България минава под наблюдаване от Европейската централна банка за една година България минава под наблюдаване от Европейската централна банка за една година
Правителството даде мандат на финансовия министър Владислав Горанов да изиска "тясно съдействие " сред Българска народна банка и Европейската централна банка (ЕЦБ). Р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР