Партия Граждански договор на действащия премиер Никол Пашинян спечели парламентарните

...
Партия Граждански договор на действащия премиер Никол Пашинян спечели парламентарните
Коментари Харесай

Пашинян печели изборите в Армения

Партия " Граждански контракт " на настоящия министър председател Никол Пашинян завоюва парламентарните избори в Армения. Предсрочният вот в Армения се организира в неделя, в него взеха присъединяване 21 партии и четири обединения.
Според арменската ЦИК партията на Пашинян е спечелила 53,92% от гласовете, блокът " Армения " на някогашния президент Робърт Кочарян печели 21,04%. Третото място зае коалицията  " Имам чест " на някогашния арменски президент Серж Саркисян с 5,23 %, само че за влизане в Народното събрание той трябваше да преодолее 7% бариера.
Партията " Просперираща Армения " на известния предприемач Гагик Царукян набира 3,96% от гласовете, само че тя също не минава прага, който за партии е 5 на 100.
Пашинян съобщи, че арменският народ е направил „ стоманена “ гражданска война и даде обещание да стартира съвещания „ с всички здрави политически сили “, с цел да „ разбере техните хрумвания по отношение на консолидирането на политическия живот и обществения капацитет “.
Той също по този начин благодари на съветския президент Владимир Путин и премиера Михаил Мишустин за поддръжката, оказана на Армения и арменския народ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР