Партия ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи кандидатурата на Анастас Герджиков за

...
Партия ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи кандидатурата на Анастас Герджиков за
Коментари Харесай

БНТ: Кандидатът за президент на ГЕБР ще бъде Атанас Герджиков

Партия ГЕРБ най-вероятно ще поддържа кандидатурата на Анастас Герджиков за президент на идните избори.

Герджиков е ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ от 2015 година Преизбран е през 2019 година  

Той ще бъде повдигнат от предприемчив комитет, заяви Българска национална телевизия, като цитира анонимни източници от партията.

Герджиков е бил заместник-министър на образованието през 2001-2003 година

Роден е на 28 февруари 1963 година в Кърджали. През 1982 година приключва Националната гимназия за антични езици и култури. През 1984 – 1985 година следва класическа лингвистика в Софийския университет. През идната година продължава следването си в Хумболтовия университет в Берлин, където през 1990 година приключва магистратура с дипломна работа на тематика „ Аристотеловата рецензия на Платоновите политически творби ".

От 2004 година е доцент по литература.

През 2006 година получава научната степен „ лекар на филологическите науки " с дисертационен труд „ Огледалото на владетеля.

От 2008 година е професор по антична и средновековна литература с хабилитационен труд „ Развитие на жанра Speculum regale през ХII и XIII в. “

Автор е на четири монографии и на над четиридесет студии и публикации в региона на античната литература и на регламентацията на висшето обучение. Автор е на първия превод на български на Аристотеловата „ Политика “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР