Партиите Възраждане и Има такъв народ сезираха Конституционния съд за

...
Партиите Възраждане и Има такъв народ сезираха Конституционния съд за
Коментари Харесай

Възраждане и ИТН сезираха КС за промените в Конституцията

Партиите " Възраждане " и " ИТН " сезираха Конституционния съд за измененията в главния закон като апелират всичките 23 параграфа. Основната им офанзива е към измененията в правосъдната промяна.

" Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалбата против измененията в Конституцията и надлежно да я внесем в Конституционния съд. Днес жалбата към този момент е подписана. Това е тя с всички приложения - 40 страници обосновка по безусловно всяка една от точките, по която Конституцията беше призната и изменена от това Народно заседание ", съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Когато тази сглобка съобщи, че счита да " пипа "  Конституцията, казахме, че това е неприятна концепция и ще я нападаме в съда, напомни ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.   " Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, просто тъй като те за изцяло творчество получиха голяма двойка, в случай че мога по този начин да се изразя. Знаете доста добре, че това не е единствено мнение на двете ни парламентарни групи, това е мнение на всички професионални гилдии в региона на правото, в това число и на обичаната им Венецианска комисия, която ги унищожи ", съобщи Тошко Йорданов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР