Партиите в парламента не бързат да вземат отношение по предложението

...
Партиите в парламента не бързат да вземат отношение по предложението
Коментари Харесай

Партиите не бързат да коментират идеята на ДПС частни лица да плащат на НСО за охрана

Партиите в Народното събрание не бързат да вземат отношение по предлагането на Движение за права и свободи " застрашени лица " да могат да заплащат за защита на Националната работа за защита (НСО).

От парламентарните групи на ГЕРБ и Българска социалистическа партия споделиха през днешния ден пред " Дневник ", че ще разясняват концепцията, откакто видят импортираните законови промени и ги обсъдят. Лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов също разгласи, че желае да прочете предложенията, само че сподели, че съгласно него не би трябвало да се основават " сервитьорски служби за защита, които да обслужват частни лица ". Той обаче съобщи, че има случаи, в които има закани и би трябвало да се употребява защита от НСО.

Народното събрание е във почивка до 15 януари, само че след нея Движение за права и свободи ще внесе законови промени в две направления. Едната е да се стесни кръгът на охранявани лица – да се пазят " министър председател, президент и ръководител на Народното събрание, само че не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, тъй като виждаме екскурзии и бутици с НСО да се провеждат ". Другата - " застрашените лица ", които могат да си разрешат да заплащат на НСО, да имат тази опция, тъй като " нито една частна охранителна компания не може да даде онази сигурност, която може да даде страната ".

Идеите бяха обявени в събота от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в предаването " Годината " на " Дарик радио ". Те бяха в отговор на коментар на президента Румен Радев, че НСО не би трябвало да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски не тъй като няма опасност за сигурността им, а тъй като те сами могат да си разрешат защита.

" Ние от Движение за права и свободи коли и техника сами предоставяме на НСО, и то от години наред - и за Ахмед Доган, и за Делян Пеевски. Можете да ревизирате - колите са наши. Единственото, което не се обезпечава, са заплатите, тъй като ние като партия няма по какъв начин да плащаме заплати на НСО ", съобщи Карадайъ в събота и по-късно анонсира законовите промени.

Премиерът Бойко Борисов счита, че който е заплашен, само че има партийна дотация, би трябвало да си заплаща и оцени като верен методът на Движение за права и свободи, който Мустафа Карадайъ изясни.

" Това е и мое предложение. Разбрах, че и за службата към президента ще би трябвало и аз да давам отговор. Не знам Радева с рикша ли ще върви, откакто той един ден отиде на работа с колело ", сподели иронично Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР