Партиите ще се споразумеят за правителство, но дали има и

...
Партиите ще се споразумеят за правителство, но дали има и
Коментари Харесай

Антон Кутев: Има милиарди причини сглобката да остане, защото зад нея стоят милиарди левове

Партиите ще се спогодят за държавно управление, само че дали има и други благоприятни условия за нови конфигурации ще разберем през идващите месеци. Смятам, че ще се схванат политиците, без значение че ПП-ДБ ще се пробват да извиват ръцете на ГЕРБ. Има милиарди аргументи тази сглобка да остане, тъй като зад нея стоят милиарди левове. Това съобщи по Нова ТВ някогашният социалист и представител в четири служебни държавни управления Антон Кутев. Според него до момента в който тази сглобка е на власт няма да се разбере и да се откри да вземем за пример къде изтекоха милиардите от автомагистралите, както и от други публични поръчки.

Задавам въпроса - какъв е ползата на ППДБ да не пита къде са тези пари, а отговорът е във властта. Асен Василев поради това мълчи по тези тематики. Всичко сега ще стане с мандата на ГЕРБ, а Политическа партия няма интерес да губи позиции. ГЕРБ пък няма интерес да проверява себе си, по какъв начин са работили когато са били на власт.

Кутев разяснява и упованията за президентска партия. Той счита, че пикът за президентска партия евентуално е минал.

Ако Радев излезе в този момент и направи собствен политически план, ще срине сегашната политическа система. Но аз не съм уверен, че той желае това, той не е авантюрист. Той има ресурса да направи най-голямата политическа мощ в страната в този момент, с която може да промени политическата система. Но в случай че него го няма на сцената, то ще има други нови планове, добави Кутев.

Той е уверен, че до момента в който тази сгллобка е на власт ще има кавги с Джуджета и Нотариуси. Съмнявам се, че в случай че Борислав Сарафов остане на този пост мъчно ще бръкне в раните в правосъдната система, добави още Кутев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР