Партиите съвсем целенасочено се опитват да се изчистят от хората,

...
Партиите съвсем целенасочено се опитват да се изчистят от хората,
Коментари Харесай

Социален психолог: Каквото и да направят ПП попадат в капана на Борисов

" Партиите напълно целеустремено се пробват да се изчистят от хората, които се двоумят за кого да гласоподават, и да доближат до обстановката, на която могат да разчитат единствено на твърдите си ядра. Това е по-прогнозируемо. Проблемът на Политическа партия е, че нямат открито твърдо ядро. Затова видяхме по-лош от предходния им резултат ". 

 

Това сподели пред БНР доц. Николай Димитров, обществен психолог. 

И уточни, че обикновено хората обичат да се асоциират с спечелилите, тъй като е по-добре да си от тима на спечелилите. 

 

" Съмнявам се, че гласоподавателят сега може да направи задоволително добра и с сериозна мисъл преценка дали е по-зле служебно държавно управление, или е по-добре постоянен парламент с постоянно държавно управление.

 

Нашата политическа просвета не е на особена висота. Но официално, ако сложим на масата негативите и позитивите от това да има парламент, в който всички са маскари, и да няма парламент, в който всички са маскари, то тогава на елементарния човек му остава рационалното изчисление - " спестихме един пари за заплатите им ".

 

Трябва да се стартира сериозен диалог, с цел да може елементарният човек да разбере кое е по-добре ". 

 

Психологът разяснява, че  " Възраждане " не са знамение невиждано, откакто национализмът нито е роден в България, нито ще почине тук, само че гласоподавателите на тази партия са хора, които се доверяват на шумното говорене ". 

 

" Когато човек е отчаян от сегашното, той се връща към примитива си. Миналото постоянно е вълшебно и героично ". 

 

По думите на доцент Димитров нещо нетипично за Бойко Борисов е отводът му през днешния ден да дава отговор на журналистически въпроси: 

 

" Това е някаква краткотрайна версия на Борисов... Другите нямат потребен ход. Каквото и да създадат Политическа партия, те попадат в неговия капан. Ако създадат коалиция с ГЕРБ, по какъв начин ще се явят на локалните избори?

 

Ако пък откажат, ще го трансфорат в положителния човек, който протяга ръка, а те го удрят през пръстите... Инстинктът за самозапазване на Корнелия Нинова е извънредно мощно развъртян и не мисля, че ще си разреши да влезе в евро-атлантическа коалиция, тъй като това ще й коства главата. Затова ми се коства, че отиваме към нови избори ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР