Парламентът започна работа с дебати по внесения втори вот на

...
Парламентът започна работа с дебати по внесения втори вот на
Коментари Харесай

Стартираха дебатите по втория вот на недоверие към кабинета Денков-Габриел

Парламентът стартира работа с диспути по импортирания втори избор на съмнение към кабинета " Денков-Габриел " поради политиката в бранш " Отбрана и национална сигурност ". Инициативата на социалистите и е подкрепена от " Възраждане " и " ИТН ", както и от самостоятелния народен представител Радостин Василев.

Мотивите на вносителите показа зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. Той изчете написаното в проекторешението, в което главната теза е, че българското държавно управление е лишило страната от боеспособност в името на политически комфортни, само че военно нездравословни ползи и с това е направило страната тежко уязвима.

" Това не са просто претекстове, а хладна и безпристрастна оценка на цялостната неплатежоспособност на държавното управление в областта на защитата. Провалите следват един след различен. Няма почтени измежду вас, които станахте негови съучастници, като го подкрепихте при избора му, по-късно и при първия избор на съмнение. Призоваваме ви на следващия ден да сложим дружно завършек на мъката и да дадете късмет на ново ръководство. Става мъчително ясно, че за България е надалеч по-лошо не в случай че държавното управление си отиде, а в случай че то остане ", заключи Вигенин.

" Вотът на доверие, който Народното събрание ще разисква, е опция на кабинета да опише на хората какво е направено по развиването на системата за защита и национална сигурност ", съобщи министър председателят Николай Денков.

" Това какво е направено през последните, бих споделил, две години, и изключително с последния интервал от последните пет месеца във връзка с развиването на системата на защитата и националната сигурност. Готови сме да чуем всевъзможни рецензии, стига те да се основават на обстоятелства, а не на измислици ", уточни той.

ГЕРБ-СДС разгласи нощес, че няма да поддържа вота на съмнение. " Колкото и да е мъчно, колкото и от време на време да е гнусно, всички останали варианти са по-лоши от тази ", изясни заместник-председателят на партията Томислав Дончев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР