Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече

...
Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът се дави в скандали, а има важна раб...

Парламентът очевидно се дави от ден на ден в кавги, от ден на ден в предизборно говорене, а има значима работа за извършване. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, който участва на ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска.

Парламентът разгласи, че проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност са приоритет, само че те не се движат с нужната скорост, а някои от тях въобще не са потеглили. Двата значими закона за Шенген, за които моля от доста време, това е антикорупционният и законът за отговорността на основния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги одобри, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - големия триумф, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо ниво. За първи път България за над 10 години получи ясна поддръжка и дата за Шенген, означи президентът.

Третият мандат ще бъде връчен, в случай че бъдат изчерпани всички благоприятни условия за втория мандат, уточни президентът.

Без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от " Продължаваме Промяната " (ПП) план на декларация за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание на България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

Вносител на плана на декларация е номинираният за министър-председател Николай Денков и група народни представители. Проектът на декларация бе отритнат с 63 гласа " за ", 84 - " срещу " и 30 - " въздържал се ".

Едва ли има партия, която да изключи целите, показани в тази декларация, от своите стратегии. Всички желаят повече сигурност, по-силна стопанска система, по-качествено опазване на здравето, обучение. Въпросът е по какъв начин ще стигнем до тях, разяснява президентът. Радев добави, че желае конституционната процедура с втория мандат да бъде изчерпана до дъно, като „ Продължаваме Промяната “ имат време до вторник или да показват пред президента състав на Министерски съвет, или да върнат празна директория.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР