Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече

...
Парламентът явно се дави все повече в скандали, все повече
Коментари Харесай

Румен Радев: Ще обявя решението си за третия мандат в срок, парламентът явно се дави все повече в скандали

Парламентът очевидно се дави от ден на ден в кавги, от ден на ден в предизборно говорене, а има значима работа за извършване. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

„ Парламентът разгласи, че проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност са приоритет, само че те не се движат с нужната скорост, а някои от тях въобще не са потеглили. Двата значими закона за Шенген, за които моля от доста време, това е антикорупционният и законът за отговорността на основния прокурор също не се движат. Ако този парламент не ги одобри, ние няма да можем да се възползваме пълноценно от постигнатото - големия триумф, който постигнахме на дипломатическия терен и на най-високо политическо ниво. За първи път България за тези 12 години получи ясна поддръжка и дата за Шенген “, добави още Радев.

„ Не желая да приказваме за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория. Ще разглася решението си за третия мандат, в случай че се стигне до подобен, в период “, съобщи президентът Румен Радев.

" Тази декларация беше един опит на Политическа партия да се потърси по-широка поддръжка. По-важното за мен е, че Народното събрание очевидно се дави от ден на ден в кавги и предизборно говорене ", разяснява Радев.

" Надявам се, че ще се прояви разсъдък да има една систематичност и дълготрайна тактика за развиване на въоръжените сили. Най-важният детайл в националната сигурност са хората - дано не го забравяме ", акцентира президентът.

По думите му бойната ни авиация е " под санитарния най-малко " и до момента в който окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат доста години.

Президентът Румен Радев взе участие в ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска на пл. " Свети Александър Невски ". Държавният глава одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще постави венец пред паметника на Незнайния боец.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1574849066326062
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР