Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага

...
Парламентът вече взе решение за Лукойл. Ако ще се предлага
Коментари Харесай

Асен Василев: Парламентът вече реши за ЛУКойл

Парламентът към този момент взе решение за " Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система. Това разяснява министърът на финансите Асен Василев, откакто през вчерашния ден ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че ще внесе идната седмица план на решение за лишаване на дерогацията на сдружението.

Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода, уточни Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът разяснява още, че дали рафинерията в Бургас ще бъде продадена, зависи от " Лукойл ". " Това, което съм споделил в изявлението на " Файненшъл Таймс " е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ", изясни Василев. Той съобщи още, че не може да разбере упреците от президента на България Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като " най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ".

По думите му " Лукойл " за първи път стартира да заплаща налози, а страната прибира парите от рафинерията, което е извънредно значимо и потребно за българския бюджет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР