Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в Закона за здравето

Парламентът ще прегледа на първо четене промени в Закона за здравето, импортирани от Кирил Петков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и група народни представители.

С измененията се предлага лекуването на редки болести с лекарствени артикули и диетични храни за специфични медицински цели, почнало преди навършване на 18-годишна възраст на пациента, да продължава да се заплаща със средства от държания бюджет и след пълноправие до привършване на лекуването. По този метод ще се подсигурява достъпът до лекуване и ще се обезпечи неговата непрекъснатост за тези пациенти, без значение от тяхната възраст, споделят вносителите.

Според седмичната стратегия депутатите би трябвало да обсъдят на първо четене на два законопроекта за промени в Закона за железопътния превоз, импортирани Димитър Найденов от ПП-ДБ и на Министерския съвет, което стартира предходната седмица, предава Българска телеграфна агенция.

Найденов предлага да бъде основана опция пътният лист на локомотива, удостоверението за спирачната маса, бордовият дневник на локомотива и разписанието да се съхраняват и на електронен притежател, с изключение на на книжен.

В законопроекта на Министерския съвет се предлага наредба, в която е записано, че лицата, участващи в органите на ръководство на железопътна инфраструктура, работят независимо и тяхната безпристрастност не е повлияна от никакви спорове на ползи. Те не могат да правят и конкурентна активност, както и да бъдат в договорни връзки с железопътни предприятия, сдружения или сдружения.

В проектопрограмата са също второто четене на промени в Закона за Европейската заповед за следствие и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и второто гласоподаване на Законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване на Република България в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна с непринуден финансов принос в размер 60 000 евро (117 350 лева.).

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР