Парламентът ще отпусне поне 600 милиона лева от исканите за

...
Парламентът ще отпусне поне 600 милиона лева от исканите за
Коментари Харесай

Готов ли е парламентът да отпусне 600 млн. лв. от исканите за ремонт на пътища

Парламентът ще отпусне най-малко 600 милиона лв. от желаните за ремонт на пътищата, към това се сплотяват съдружните сътрудници в мненията. Против са обаче от " Продължаваме промяната ", направени в коридорите на Народното събрание.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия изясни, че няма по какъв начин да не бъдат дадени тези средства:

" Да. Ще го подкрепим решението, става въпрос за 600 милиона, които в този момент би трябвало да бъдат отпуснати от страна на Народното събрание и още 600, в случай че би трябвало да сме точни 560, повторно. Това е един проблем, който идва от ГЕРБ ".

Депутатът Христо Иванов от Демократична България изрече мнение, че са предложили спомагателни механизми за надзор:

" Трябва да се търси решение. Ние сме разгледали предлагането, имаме някои механически свои оферти, които да обсъдим с сътрудниците, само че по този начин или другояче посоката е в това, че би трябвало да се позволи този проблем ".

Според Настимир Ананиев би трябвало да има механизъм за надзор.

" Трябва да бъдат платени, най-малко 50 % от тях. Въпросът е да не се разписва празен чек, тъй като, в случай че се платят всички пари без да има някакъв надзор за обществените средства, това ще бъде голям проблем ".

" ИТН " обаче няма да поддържа даването на пари. Според Тошко Йорлданов, Народното събрание не е този, който би трябвало да се произнася по проблема.

" Това, което оферирате е по-лошо от предното, което предложиха същите. Защото е незаконно комисия в Народното събрание да утвърждава заплащането. Просто е противоконституционно и това е някакъв малоумен пиар, който аз към този момент не разбирам, просто се оплетоха колегите… Ние избираме Министерски съвет да взема решение тези неща ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР