Парламентът ще обсъди състоянието на националната сигурност през 2017 г.В

...
Парламентът ще обсъди състоянието на националната сигурност през 2017 г.В
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди състоянието на националната сигурност през 2017 г.

Парламентът ще разиска положението на националната сигурност през 2017 година
В първото за седмицата пленарно съвещание депутатите стартират работа с разискване на положението на бранш „ Сигурност “ през 2017 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В зала ще бъдат прегледани отчетите на три служби – Държавна организация „ Разузнаване “, Служба „ Военна информация “ и Държавна организация „ Национална сигурност “. Тъй като и трите документа са с равнище „ секретно “, според Закона за класифицираната информация, съвещанието ще бъде закрито в тази му част.

Народните представители ще дебатират и по цялостния отчет за положението на националната сигурност през 2017 година, съдържащ оценка на рисковете за финансовата и икономическата система, външната среда за сигурност, сигурността в региона на енергийната и просветителната система, както и миграционните и бежански аспекти на националната сигурност. В отчета е регистрирана положителната съгласуваност и съдействие сред органите на Министерство на вътрешните работи, Агенция „ Митници ”, ДАНС, прокуратурата и партньорските служби в региона на битката с контрабандата, както и в отбрана на вътрешните фискални ползи, които са изведени от Европол като приоритет на Европейски Съюз.

В отчета са обрисувани и целите на Министерство на вътрешните работи през 2018 година, измежду които са граничната сигурност, повишение качествата за противопоставяне на тероризма и радикализацията, противопоставяне на престъпността, повишение на успеваемостта на превантивната активност, както и интернационално съдействие в битката против рисковете за националната ни сигурност.

В рамките на пленарното съвещание депутатите ще гласоподават на второ четене и измененията в Закона за силата от възобновими източници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР