Парламентът ще изслуша министъра на енергетиката Румен Радев в четвъртък.

...
Парламентът ще изслуша министъра на енергетиката Румен Радев в четвъртък.
Коментари Харесай

Викат в парламента енергийния министър Румен Радев

Парламентът ще изслуша министъра на енергетиката Румен Радев в четвъртък. Предложението е на „ Възраждане “ поради останалите без ток хора поради снеговалежите.

Повече от 35 минути народните представители в пленарна зала разясниха дневния ред. Той беше признат още при започване на днешния пленарен ден, а по-късно от Българска социалистическа партия за България желаеха да бъде изменен. Според към този момент гласуваните точки, първо през днешния ден ще бъде обсъждано предложение на Левицата за основаване на краткотрайна комисия поради договорката сред " Булгаргаз " и турската компания " Боташ ".

По предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС в пленарната зала на първо четене ще бъде разисквано изменение в Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Ще бъде разисквана и анулацията на разрешението за импорт на съветски нефт още от 1 януари. Точката, импортирана от Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Делян Пеевски, обаче не е предходна през комисия за първо четене. 

В дневния ред също по този начин е заложено гласоподаване на държавния бюджет на първо четене и на данъчните закони на второ четене. Точка първа за петък е смяната на Конституцията, а точка втора - прегласуване на законопроекта с наложено несъгласие от президента за даване на БТР-и за Украйна.

От Българска социалистическа партия желаеха да бъдат разменени точките на данъчните закони и на бюджета.

" Разбрахте ли каква стратегия гласувахте, обръщам се към сътрудниците адвокати и бюджетари - с всяко последващо решение увеличавате хаоса в страната, първа точка е държавния бюджет, а трета, четвърта, пета и шеста са данъчните закони. И отново ще кажете, че ще го поправяте сред първо и второ четене. Този бюджет визира всички. Защо си играете със ориста на хората по тази причина че по сред си не може да се разберете кой какви постове ще заеме ", разяснява Корнелия Нинова.

Идеята беше разкритикувана както от ПП-ДБ, по този начин и от Движение за права и свободи.

" Бюджетът - огромният е на първо четене, трите данъчни закони са на второ четене, ще знаем какви закони са признати, това може да се отрази сред двете четения в закона. Едно напрягане на Българска социалистическа партия, няма потребност от него ", съобщи Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

" Процедурата е по метода на водене, такава фаза сме. Струваше ми се, че би трябвало да припомните на госпожа Нинова, че данъчните закони са на второ четене, а бюджета е на първо ", добави Йордан Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР