Парламентът създаде и комисия за установяване на всички факти и

...
Парламентът създаде и комисия за установяване на всички факти и
Коментари Харесай

Комисия в парламента ще проверява и дерогацията за Лукойл

Парламентът сътвори и комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към дерогацията за вноса на съветския нефт, която България издейства от Европейската комисия след началото на войната на Русия в Украйна и от която се ползваше " Лукойл ", както и осъществяване на отговорностите на министъра на стопанската система по отношение на влизането в действие и използването на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз и последствията от това. 

Вносителите на предлагането първоначално бяха Кирил Петков, Атанас Атанасов и Венко Сабрутев от, по-късно обаче те отдръпнаха своя законопроект. Така остана този на Теменужка Петкова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Десислава Трифонова, Александър Ненков. 

При гласуването 151 бяха " за ", а 33-ма бяха " срещу " ( бел. от ред. - от " Възраждане " ). 

В комисията от ГЕРБ-СДС влизат Александър Иванов, Десислава Трифонова, Георг Георгиев, Красимир Вълчев и Христо Гаджев, от ПП-ДБ - Радослав Рибарски, Васил Стефанов, Ивайло Мирчев и Искрен Митев, от Движение за права и свободи - Байрам Байрам, Йордан Цонев и Елван Гюркаш, от " Възраждане " - Борис Аладжов, Стоян Таслаков и Димитър Гюрев, от Българска социалистическа партия - Атанас Зафиров, а от Има Такъв Народ - Александър Вълчев.

Депутатите не предложиха ръководител и заместник-председател, макар че проекторешението предвиждаше такова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР