Парламентът прие промени в Закона за авторското право и сродните

...
Парламентът прие промени в Закона за авторското право и сродните
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за авторското право и сродните му права на първо четене

Парламентът одобри промени в Закона за авторското право и сродните му права на първо четене. Вносител на измененията е Министерският съвет. Целта на промените е да се вкарат софтуерни решения за отдалечен мониторинг на наличието, доставяно от платформените оператори до домовете на техните клиенти.

Според вносителя с приемането на ограниченията ще се противодейства на нерегламентираното потребление на телевизионно наличие, което се отразява върху образуването на цените за краен консуматор и затруднява действието на пазарите в изискванията на лоялна конкуренция.

С измененията се основава правна опция на длъжностните лица към Министерството на културата, които упражняват надзор по съблюдаване на авторските и сродни права, да употребяват автоматизирани средства за надзор, посредством които да откриват нарушаванията отдалечено.

Законопроектът планува прецизиране на разпоредбите за връчване на юридически лица, които да улеснят процедурата по връчване на актовете за определяне на административни нарушавания и наказателните постановления.

Валери Симеонов от Обединените патриоти съобщи, че по принцип поддържа законопроекта, само че има забележки. Има риск КРС и Министерството на културата да се трансфорат в репресивни органи, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР