Парламентът прие окончателно изцяло нов Закон за мерките срещу изпирането

...
Парламентът прие окончателно изцяло нов Закон за мерките срещу изпирането
Коментари Харесай

Окончателно: Изцяло нов Закон за мерките срещу изпирането на пари

Парламентът одобри дефинитивно напълно нов Закон за ограниченията против изпирането на пари . Законопроектът бе импортиран от Министeрски съвет.
Целите на новия Закон за ограниченията против изпирането на пари са усилване на предварителната защита за изпирането на пари и финансирането на тероризма, битката против корупцията, по-ефективно отчитане на рисковете, увеличение потенциала на способените национални институции за разбор и продан на информация.
Идеята е да се основат ограничения за предварителна защита на потреблението на финансовата система за задачите на изпирането на пари. Сред тях са сложна инспекция на клиентите, събиране и правене на документи и друга информация, запазване на събраните документи, оценка на риска от изпирането пари.
Тези ограничения са наложителни за Българската национална банка (БНБ) и кредитните институции, които правят активност на територията на България, както и снабдители на платежни услуги, финансови институции, обменни бюра и други. Със закона се не разрешава откриването или поддържането на анонимна сметка или на сметка на фиктивно име, както и откриването или поддържането на анонимни депозитни документи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР