Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравно-осигурителна каза

...
Парламентът прекрати предсрочно мандата на управителя на Националната здравно-осигурителна каза
Коментари Харесай

Парламентът отстрани в спешен порядък шефа на здравната каса

Парламентът приключи предварително мандата на шефа на Националната здравно-осигурителна сподели (НЗОК) проф. Петко Салчев и го освободи от поста. Това стана със 149 гласа " за ",  26 въздържали се и нито един срещу.

Предложението за предварителното преустановяване на мандата му беше импортирано от Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), Антон Тонев ( " Продължаваме Промяната " ), Александър Симидчиев ( " Демократична България " ) и Николай Благоев ( " Български напредък " ), а като причина бе посочено " редовно несъблюдение на отговорностите и нарушен разговор с Българския лекарски съюз. "

Предложението беше импортирано през днешния ден след съвещание на парламентарната здравна комисия, извършено нощес, на което той беше извикан за чуване. Отстраняването му беше поискано от Българския лекарски съюз, чийто Национален съвет гласоподава единомислещо на съвещание предишния месец да бъде импортирана такава позиция в Народното събрание. В основата на недоволството на съсловната организация е настояването на лекарския съюз за 18% растеж на цените на пътеките до края на годината. Малко по-късно касата предложи те да се усилят единствено с 12% за трите месеца до края на годината и с 8% през другата година, което съгласно БЛС е надалеч под желаното нарастване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР