Парламентът прехвърли Бюрото за защита от главния прокурор към Министерство

...
Парламентът прехвърли Бюрото за защита от главния прокурор към Министерство
Коментари Харесай

Парламентът отне Бюрото за защита на свидетелите от Гешев

Парламентът трансферира Бюрото за отбрана от основния прокурор към Министерство на правораздаването. Прехвърлянето на Бюрото се реализира посредством смяна в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателното произвеждане. Бюрото по отбрана беше трансферирано към основния прокурор през 2014 година А в този момент на процедура се връща в Министерство на правораздаването.

Това е единствената законова смяна, отвън актуализацията на трите бюджета на страната, която 46-ото Народното събрание съумя да докара до дъно в границите на късия си двумесечен живот. Окончателното оформяне на текстовете бе посрещнато с овации в залата. А по време не разискването депутатите като за последно си размениха остри реплики.

. Те даже не участваха в гласуването на някои от точките, опитвайки се да саботират форума.

" Местите от едната стая в другата и смятате, че това е промяна. Ако на следващия ден Гешев стане правосъден министър, несъмнено ще желаете да преместим бюрото в прокуратурата. Така не се прави промяна, по този начин се вършат нелепости ", каза Тома Биков от ГЕРБ след окончателното приемане на плана. 

Преди това Хамид Хамид от Движение за права и свободи уточни, че задачата на измененията е очевидците да бъдат осветени и " отстреляни в полза на олигарсите ". Той съобщи, че за част от депутатите този закон е бизнес, защото са юристи и следобяд ще си " броят хонорарите ".

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР