Парламентът отхвърли ветото на президента върху разпоредби от промените в

...
Парламентът отхвърли ветото на президента върху разпоредби от промените в
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли поредното вето, този път на промените в Закона за ДДС

Парламентът отхвърли ветото на президента върху разпореждания от измененията в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС). Измененията бяха признати наново със 121 гласа " за " и 74 " срещу ".

Държавният глава върна за ново разискване признатата посредством измененията в Закона за Данък добавена стойност смяна в Закона за потребителския заем, обвързвана с неустойките при бързи заеми.

Със Закона за Данък добавена стойност беше изменен Законът за потребителския заем и там се сътвори нова алинея 7, съгласно която разноските по контракт за заем с финансова институция не могат да бъдат по-големи от двукратния размер на главницата , като при осъществяване на това изискване, те не се смятат за несъразмерни и накърняващи положителните нрави.

Миналата седмица, на 26 ноември, Народното събрание анулира тази противоречива корекция в Закона за потребителския заем, върху която президентът наложи несъгласие. Това стана посредством преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2021 година

Поправката в началото бе призната по предложение на самостоятелния народен представител Спас Панчев, който до скоро бе челн на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР