Парламентът одобри на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението

...
Парламентът одобри на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразумението със САЩ за ядрена мощност за АЕЦ Козлодуй

Парламентът утвърди на второ четене законопроекта за одобрение на Споразумението сред държавните управления на България и Съединени американски щати по Проекта за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и Ядрената стратегия за цивилен цели на Република България, подписано в София на 12 февруари 2024 година. 

„ За “ бяха 161 депутати, " срещу " - 56, трима се въздържаха. " За " бяха народните представители от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме промяната-Демократична България “(ПП-ДБ), Движение за права и свободи  и „ ИТН “. „ Против “ гласоподаваха от  „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “ и четирима нечленуващи в парламентарна група народни представители, предава Българска телеграфна агенция.

След влизането в действие на закона министърът на външните работи би трябвало да уведоми по дипломатически път Съединени американски щати за утвърждението на съглашението, а министърът на енергетиката - да обнародва в „ Държавен вестник “ документа в 15-дневен период от датата на влизането му в действие за България, записаха депутатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР