Парламентът няма да е гумен печат на изпълнителната власт. Искаме

...
Парламентът няма да е гумен печат на изпълнителната власт. Искаме
Коментари Харесай

Новият шеф на парламента: Няма да сме гумен печат на правителството

Парламентът няма да е гумен щемпел на изпълнителната власт. Искаме да наложим правенето на политика по нов метод и не имаме намерение да сме придатък на държавното управление.

Това съобщи в първото си тв изявление новият ръководител на Народното събрание Никола Минчев.

Пред бТВ 34-годишният правист изясни, че е влезнал в политиката, откакто е поканен в " Продължаваме промяната " от Кирил Петков, с който се познава от 6-7 години. " Срещна ни професионалния път, само че сме работили дружно и за много дела, най-много към плажа " Корал ", сподели Минчев. Кирил Петков го е поканил и за началник на Народното събрание. " Кирил Петков има дарбата да увлича хора. Вярвам, че " Продължаваме промяната " ще донесе качествена смяна в страната ", уточни Минчев.

" Ще имаме същинска парламентарна република ", сподели още новият началник на Народното събрание. Като сериозен приоритет той уточни правосъдната промяна, измененията в антикорупционната комисия. За ограничение на въздействието на главниия прокурор и за промени в структурата на Висшия правосъден развой Минчев разяснява, че процесът ще изиска повече време, тъй като се постановат промени в конституцията. " Нека да тръгне дебатът. Конституцията е добра, само че обособени нейни елементи би трябвало да се трансформират. Да забележим и какви промени ще предложи президентът ", сподели Минчев.

Според него не е належаща задача съставянето на комисия за проверка на предходните управляващи, каквато имаше в последните две Народни събрания. Предстои да се реши и по какъв начин ще почиват депутатите по Коледа и Нова година. " Коледата няма да е нормална за правилника на Народното събрание. Дългата отмора ще забави процесът ", сподели Минчев.

Той още не е мислил по въпроса по какъв начин ще се заплащат заплатите на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който попадна в листата Магнитски. Всички, които правят парични прехвърляния с лица от този лист са застрашени от високи наказания. " Интересен проблем. Ще се срещнем с него и ще забележим по какъв начин ще действаме ", сподели Минчев.

Пред бТВ Минчев описа, че е правнук на Сирко Станчев - народен представител в две национални събрания пред 9-ти септември и един от 42-мата народни представители, подписали декларацията за избавяне на българските евреи. Сирко Станчев е осъден от Народния съд и погубен.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР