Парламентът на Латвия гласува за възстановяване на задължителната военна служба

...
Парламентът на Латвия гласува за възстановяване на задължителната военна служба
Коментари Харесай

Латвия връща задължителната военна служба

Парламентът на Латвия гласоподава " за " възобновяване на наложителната военна работа за млади мъже от идната година , оповестява " Франс прес ".

Този ход има за цел да отговори на районните опасности за сигурността на фона на войната на прилежаща Русия против Украйна.

Държавната работа за защита е нашият отговор на новата геополитическа опасност , съобщи министърът на защитата на Латвия Инара Мурниеце пред депутатите преди гласуването.

" След бруталното навлизане на Русия в Украйна можем да подсигуряваме, че Латвия е предпазена единствено посредством цялостни отбранителни решения, които допускат привеждане в подготвеност за бойни дейности освен на оръжейните системи, само че и на огромна част от обществото ", добави тя.

Латвия отстрани наложителната работа няколко години след присъединението си към НАТО.
 Шолц срещу връщането на наборната военна работа в Германия
Шолц срещу връщането на наборната военна работа в Германия

Според него в това няма смисъл

От 2007 година армията на страната, която е и член на Европейски Съюз, се състои от професионални бойци, както и от доброволци от Националната армия, които служат в пехотата на повърхностен работен ден през уикендите.

Страната с под два милиона души население граничи както с Беларус, по този начин и с Русия. В момента тя разполага с едвам 7500 дейни бойци и членове на Националната армия, подкрепени от 1500 бойци на НАТО.

Задължителната военна работа ще е в действие за мъже от 18 до 27 години, като има няколко благоприятни условия за осъществяване на условието.

Ще се предлага и опция на невоенна работа за тези, които не дават отговор на изискванията по здравословни или религиозни аргументи.

Предстои президентът на страната също да даде зелена светлина на предлагането за влизане в действие на наложителната военна работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР