Парламентът на Кипър ще бъде разпуснат днес съгласно изискванията на

...
Парламентът на Кипър ще бъде разпуснат днес съгласно изискванията на
Коментари Харесай

Законодателен маратон с 99 законопроекта на последната сесия на кипърския парламент

Парламентът на Кипър ще бъде разхлабен през днешния ден според условията на конституцията поради плануваните за 30 май парламентарни избори в страната. Последната сесия законодателния орган стартира в четвъртък и ще завърши през днешния ден със законодателен маратон с 99 прегледани законопроекта.

В дневния ред на последното пленарно съвещание в сегашния състав на кипърския парламент са включени 99 законопроекта. До късно нощес депутатите гласоподаваха по неотложност доста значими нормативни актове.

След многомесечен спор и редица промени факт към този момент е законът за даване на държавни гаранции в размер на 1 милиарда евро за заеми на компании и самонаети, наранени от коронавирусната пандемия.

Парламентът одобри и закон за прекъсване на продажбата на недвижими парцели с ипотечен заем до 31 юли тази година, за отбрана на главното жилище.

Одобрен бе и първият за 2021 година спомагателен бюджет от 250 млн. евро, които държавното управление ще изразходва за справяне с коронакризата, помощ за стопанската система и приходите на работещите, поддръжка на здравния бранш.

На 30 май гласоподавателите в Кипър ще избират новите си 56 представители в Народното събрание.

Според извършено при започване на април социологическо изследване сегашната ръководеща партия – дясноцентристката ДИСИ, води с над 19% от гласовете, следвана от главната опозиционна партия - лявата АКЕЛ, със 17%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР