Парламентът на Италия одобри с огромно мнозинство политиката на премиера

...
Парламентът на Италия одобри с огромно мнозинство политиката на премиера
Коментари Харесай

Парламентът на Италия одобри с огромно мнозинство политиката на премиера по Украйна


Парламентът на Италия утвърди с голямо болшинство политиката на премиера Марио Драги по украинския въпрос късно в сряда .
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6098
Тази политика бе сложена под въпрос откакто от до неотдавна най-голямата секта - придвижването " Пет звезди ", упрекнаха премиера, че подклажда войната в Украйна с доставките си на оръжие за Киев.

В отговор на тези изявления външният министър Луиджи ди Майо разгласи нощес, че напуща " Пет звезди " и с към 50 депутати сформира нова политическа група - " Заедно за Европа ".

При дебатите в Камарата на депутатите през днешния ден министър председателят Драги разгласи, че всеки, който е срещу политиката му на наказания против Русия, на процедура работи за подчинение на Украйна от руснаците. В отговор на апелите му за единение 410 депутати гласоподаваха за продължение на досегашната линия във връзка с Украйна, а единствено 29 се възпротивиха.

Лидерът на " Пет звезди " Джузепе Конте увери от своя страна, че и дума не може да става за отдръпване на поддръжката за Драги.

" Пет звезди " завоюваха 33 % от парламентарния избор през 2018 година. Днес социолозите им дават двойно по-малко от гласовете, освен това без да регистрират новото разединение в придвижването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР