Парламентът изслуша Маринов за фалшивите телкове Парламентът изслуша министъра на

...
Парламентът изслуша Маринов за фалшивите телкове Парламентът изслуша министъра на
Коментари Харесай

Парламентът изслуша Младен Маринов за фалшивите телкове

Парламентът изслуша Маринов за подправените телкове Парламентът изслуша министъра на вътрешните работи Младен Маринов във връзка следствието на схеми за издаване на подправени решения за ТЕЛК.

 
В 10 области, измежду които Силистра, Враца, Габрово, Монтана и Перник, са издадени най-вече пенсии за неработоспособност . През предходната година от държавния бюджет е провиснал 1,5 милиарда лв. за даване на такива пенсии, стана ясно по време на чуването.
 
Министерство на вътрешните работи е открило, че в схемите за подправени телкове са забъркани сирийци . На медиаторите по схемите са предоставени сред 600 и 2500 лв..

 
Министър Маринов прикани за законодателни промени, които да пресекат незаконните схеми : " Има регионални дирекции, които имат до 30% неработоспособност, има такива, които са до 10% неработоспособност. Г-н Цветанов даде статистика от 1988 година, където общият % за страната е два до три, което е естествена европейска процедура. Тези числа приказват сами по себе си. И фактът, че всяка година се отпускат от ден на ден средства за тази идейност в държавния бюджет демонстрира, че има някакъв проблем ".-->
 
Попитан дали законодателните промени значат и завишаване на глобите, той отговори: " Санкциите сами по себе си не са задоволителни като законодателни промени. Аз съм последовател на това, че единствено увеличение на глобата не води до резултат. Води до резултат неотменността на налагане на тази глоба и нейното събиране. Ако единствено ще подвигаме глобите, а няма по какъв начин да ги съберем, по-добре да не го вършим ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР