Парламентът избра единодушно дългогодишният подуправител на НОИ Весела Караиванова за

...
Парламентът избра единодушно дългогодишният подуправител на НОИ Весела Караиванова за
Коментари Харесай

Парламентът преизбра Весела Караиванова за четвърти път като подуправител на НОИ

Парламентът избра единомислещо дългогодишният подуправител на Национален осигурителен институт Весела Караиванова за четвърти мандат. " За "  кандидатурата й гласоподаваха 96 народни представители, без " срещу "  и " въздържали се ". 

" Благодаря за поддръжката. Вълнувам се, тъй като от 2005 година се управлявам от правилата за последователност, сигурност, правомерност и бистрота за жителите, които имат потребност от нас ", сподели Караиванова от трибуната. Една от дилемите й е да понижи опашките на гише, с въвеждането на повече електронни услуги. 

Весела Караиванова – Начева е приключила висше икономическо обучение в УНСС. Професионалния си път стартира през 1989 година като икономист. В интервала от 1992-2004 година поредно заема разнообразни длъжности в данъчната администрация. Била е депутат в 39-ото Народно заседание. Караиванова е подуправител на Национален осигурителен институт от 2005 година, като до момента е преизбирана от Народното събрание през 2009 и 2016 година

Според Кодекса за обществено обезпечаване, мандатът на шефа и подуправителя на Националния застрахователен институт е 4 години.

В момента Народното събрание избира единствено подуправител, защото мандатът на Ивайло Иванов отпред на Национален осигурителен институт стартира през 2017 година, когато той пое поста от Бисер Петков, който пък стана обществен министър. 
0_karaivanova_2017_2.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР