Парламентът гласува да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, но

...
Парламентът гласува да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, но
Коментари Харесай

Най-добре е Байдън да си вземе Кирчо. България няма нужда от такъв премиер - може да направи големи бели!

Парламентът гласоподава да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, само че не напълно. Поводът да се вземе това решение беше писмо, сякаш подписано от украинския президент Володимир Зеленски. Оказа се, че това не е тъкмо по този начин и то е писано от посланика на Украйна у нас.

В същото време Европейски Съюз е разграничен по въпроса дали да наложи ембарго върху вноса на нефт от Русия. Унгарският министър председател Виктор Орбан към този момент съобщи, че ще наложи несъгласие върху това решение.

По тези и други настоящи въпроси от последните дни с конституционния арбитър Георги Марков беседва Ивайло Атанасов.

- Г-н Марков, какво мислите за писмото на Зеленски?

- Председателят на Народното събрание би трябвало да го покаже на всички депутати. Подписано ли е от Зеленски или не? Все едно механически кой е готвил писмото - министър или дипломат. Ако няма автограф на Зеленски, значи няма писмо от украинския президент.

Гласуването на депутатите е опорочено, тъй като са формирали своята политическа воля въз основата на лъжа. Трябва отначало да се гласоподава, в случай че се окаже, че Зеленски не се е обръщал към българския парламент.

- Премиерът Кирил Петков е на посещаване в Съединени американски щати. Коментарът ви за тази негова аудиенция оттатък Океана?

- Най-добре е Байдън да си го вземе, в случай че той е подписал писмото, с което ни го предложи. България няма потребност от подобен министър председател - може да направи огромни бели.

- Ама какво ще прави той в Америка?

- Ами той тук е лицето на " Америка за България ". Там, благодарение на ултралибералите, които ни го пробутаха, ще направи “България за Америка “. На 8 ноември има избори - може да стане конгресмен. Защо в българския парламент има десетки американци за България, а в конгреса на щатите да няма българи за Америка? Ще вземе и хубавата Лена за шеф кабинет в заточение...

- А какво ще стане с съдружните му сътрудници?

- Американските ултралиберали ще вземат и тях. Има много от нашата общественост, които слушат чалга. Има и огромна африканска общественост, която ще хареса Тошко. Христо Иванов не става за огромни работи, само че дядо Сорос ще му даде едно Неправителствени организации, да вземем за пример “Долу Путин или Разпутин”, в случай че пристигна нов държавен глава в Русия.

- Ами Корнелия Нинова къде да отиде, като е русофил?

- Тя е и против Истанбулската спогодба. Нинова накъде? Ами - министър председател. Бойко я скъса от пердах на поредност избори и тя не можа да стане министър председател, в този момент е моментът да стане въпреки и краткотрайно и.д. министър председател - изпълняващ длъжността.

- Вашият любим Виктор Орбан ще наложи несъгласие на петролните наказания. Бихте ли споделили освен това, както се споделя, от мястото на събитието, а точно Унгария? Вие живеете там...

- Той назова енергийните наказания атомна бомба за унгарската стопанска система. 65% от петрола идва от Русия в складове, пригодни за него.

“Унгарският народ няма да заплаща цената на войната. Това не е наша война. Осъждаме експанзията, поддържаме териториалната целокупност на Украйна, приехме и обслужихме човешки 700 000 бежанци. Но няма да позволи наказания, които утежняват живота на унгарците “, сподели той.

Между другото сподели, че с изключение на за енергетиката, ще наложи несъгласие и за глобите на съветския патриарх или който и да е различен свещеник.

- Урсула фон дер Лайен по какъв начин смятате, че ще реагира?

- Кирчо да вземе и Урсула и сие в Щатите. Урсула и сие не пазят европейците. А това им е работата - да пазят здравето, живота и благоденствието на европейските жители.

Не може да се постановат наказания по политически аргументи, които на процедура ще влошат живота на европейците. Ей го - Роберт Хабек - вицеканцлер на богата Германия. Призовава немците да се отопляват по-малко и по-рядко да карат. А “Билд “ ги поучава и по-рядко да се къпят, с цел да накажем Путин. Ами в случай че богатите немци ще се къпят през няколко дни, то най-бедните българи на няколко месеца ще би трябвало да се заплакваме, до момента в който въшлясаме.

Не може Европейска комисия да постанова наказания, с които отиваш на лов и се гръмваш в крайници. Които страни желаят, да го постановат. Унгария няма да го направи. Виктор Орбан беше определен на 3 април с над 2/3 болшинство от над 3 милиона унгарци, с цел да пази ползите им. И го прави.

Прочее, Европейски Съюз не е боен съюз, нито идеологически. Нито Съединени американски щати, нито Украйна, нито Русия членуват в Европейски Съюз. НАТО, което на процедура са американците, в случай че решат, желаят и могат да освободят Украйна, аз съм " за " подобен доблестен акт.

- Някогашни наши политици споделят, като гледаме Луганск и Донецк, да мислим за Кърджали...

- Късно е чедо - да бяхме мислили като признахме Косово. Румънците мислеха и не признаха тази основана от Щатите изкуствено страна. Страх ги е от огромната маса унгарци в Трансилвания да не го употребяват за казус. Наскоро бях в Орадея - страхотна хубост, всичко приказва маджарски.

Умно мислеха и Словакия, Испания, Гърция, Кипър. Ние не мислехме за Кърджали, тъй като 45+33 години сме колония. Преди на Съюз на съветските социалистически републики, в този момент на Съединени американски щати и Брюксел. Дано се върне Тръмп и ни освободи. Той е против глобализма, за националните страни и патриотизма.

- Кои отзиви на политици за войната ви впечатляват? Има ли такива въобще?

- Всред социалистите на Станишев, който е роден и живял в Херсон, бил е руски и съветски жител до 1995 година Той в този момент е началник на ПЕС и е прав, че в тази война почтени няма.

От консерваторите най-прав е легендата Вацслав Клаус, че Русия и Съединени американски щати си откриха трагичен и комфортен обект да водят война между тях. Той приканва за мирни договаряния сред великите сили за Украйна. Дългата война не е добра за украинския народ, унищожиха им страната. Но на непознат тил и 100 ракети са малко.

- Ще бъде ли Вацлав Клаус на Консервативния международен конгрес в Будапеща от 18 до 30 май, който Републиканската партия на Съединени американски щати провежда?

- Главното обръщение на форума ще е на Орбан, само че този необикновен чешки президент два мандата, а и министър председател, ще участва онлайн. Очаквам с интерес словото на Тъкър Карлсън, най-близкият човек на Тръмп, както и на Фараж, минаващ за неповторим оратор. Ще участват консерватори от петте континента.

- Джиро Д`Италия започва тази година от Унгария. Бяхте ли на старта, каква беше атмосферата, бихте ли споделили с нашите читатели?

- Падна ми шапката от атмосферата! Бях онлайн на старта точно на Гергьовден на Площада на героите, и втория ден на моста “Маргит “. Другото гледах по малкия екран. Отзивите са отлични, Орбан строши доста пара за организацията, само че беше и огромна реклама за страната - три дни “Евроспорт “ с часове показваше и прелестите на Будапеща, Балатон, Вишеград, подредените села. Вече се приказва и за интерес на Тур дьо Франс към Унгария и опцията конкуренцията да започва също от страната.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР