Парламентът удължи с три години срока за регистрация на кладенци за собствени

...
Парламентът удължи с три години срока за регистрация на кладенци за собствени
Коментари Харесай

Удължиха с три години срока за регистрация на кладенци за собствени нужди

Парламентът удължи с три години периода за регистрация на кладенци за лични потребности - до 28 ноември 2025 година. Промените, записани в Закона за запазване на околната среда, бяха приети на второ четене със 147 гласа " за ", трима " срещу " и 42 " въздържали се ".  

Първоначално законопроектът предвиждаше срокът за регистрация на кладенците да бъде продължен с една година, само че сред първо и второ четене Манол Генов от " Българска социалистическа партия за България " предложи този период да бъде продължен с три години, което беше подкрепено от отрасловата парламентарна комисия, предава Българска телеграфна агенция. 

Крайният период за подаване на заявление към басейновите дирекции за регистриране в специфичните регистри от страна на притежателите на водовземни уреди за подземни води, в това число притежателите на кладенци за облекчаване на лични потребности, изтича на 28 ноември тази година. Този период неколкократно е удължаван, само че процесът не е приключен, означават вносителите на промените от ГЕРБ-СДС. Темата е значима, защото е належащо да има съответна и вярна информация за използването на подземните води, с цел да могат да бъдат съответно направени Плановете за ръководство на речните басейни. 

Измененията в Закона за запазване на околната среда влизат в действие от 27 ноември тази година, взеха решение още депутатите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР