Парламентарното мнозинство е изправено пред изпитание още в началото на

...
Парламентарното мнозинство е изправено пред изпитание още в началото на
Коментари Харесай

Третият пол внесе разкол във властта

Парламентарното болшинство е изправено пред тестване още при започване на новата година, откакто Министерският съвет в сряда (3 януари) на първото си за 2018-а съвещание одобри така наречен Истанбулска спогодба и ще я предложи за ратификация на Народното събрание. Документът вкарва пола като обществено разбиране и отваря вратата към легализиране на "третия пол ". Освен това децата още от детската градина ще би трябвало да бъдат приучавани да се преценяват с това.

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, а най-вероятно и цялата група на "Обединени патриоти ", изрично ще гласоподават срещу Истанбулската спогодба. Заместник-председателят на парламентарната група Искрен Веселинов направи ангажимента, че още не е имало съдружна среща по въпроса, само че чака същата позиция да имат и от НФСБ и "Атака ". Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов е дал своя вот "против " на държавното съвещание. Колегата му Красимир Каракачанов, както и министрите Нено Димов, Емил Караниколов, а и представителите на ГЕРБ Владислав Горанов, Ивайло Московски и Кирил Ананиев също са се противопоставили на тази спогодба.

"Патриотите сме твърдо "против " и се надяваме освен на нашите гласове, само че и на сътрудниците от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, няма значение - на всички, които почитат нормалността и естествените хора в страната. Има безспорни полезности и безспорни истини и ние сме подготвени да ги отстояваме ", съобщи Веселинов. Той не приема обясненията на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, че конвенцията има за цел единствено да отбрани дамите от принуждение и не вкарва трети пол. Веселинов цитира дефиницията на понятието "пол " в член 3 от Истанбулската спогодба, в която е записано, че полът е "социално построени функции, държание, действия и характерности, които несъмнено общество счита за подобаващи за мъжете и дамите ".

"Имаме голям брой текстове в тази спогодба, които декларират, че ще се борят с предразсъдъците за стереотипните функции на мъжете и дамите ", разяснява още депутатът от Вътрешна македонска революционна организация. По думите му тази спогодба е "последното издихание на умиращия демократизъм, който нищо положително не роди ".

Категорично срещу поддръжка за Истанбулската спогодба се разгласи и различен депутат от партията на Каракачанов – Александър Сиди. По думите му ГЕРБ ще би трябвало да потърсят поддръжка от другаде, защото няма да я намерят при Патриотите. "В последна сметка ГЕРБ е по-голямата политическа мощ, която има своя дневен ред. Ние сме коалиция, не сме една-единствена партия, тъй че всяка партия има право да задава своите цели, надлежно да се откри баланс в тези цели. Да, ние сме твърдо срещу Истанбулската спогодба, тъй като при нея има много съществени, противоречиви тематики. Тя не е призната от доста европейски страни. Не виждам смисъл ние да бързаме и да бъдем, както постоянно го вършим - по-католици и от папата ", съобщи депутатът.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също реагира бурно на държавното решение. "За нас Истанбулската спогодба е изцяло непотребен документ. Той не е утвърден от редица страни в Европейския съюз точно поради двусмислието в текста и наличието ", съобщи заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация. Той изясни, че тази спогодба се пробва да мине под лозунга "за битка против насилието на дами и деца ", което е нещо извънредно, и то би трябвало да бъде преследвано и наказвано строго, само че това с конвенции не става, това става със законодателство. Джамбазки напомни, че в България има Наказателен кодекс, има Закон за отбрана от домашното принуждение, има Закон за отбрана на детето.

"Ако българското общество се събере и каже, че ние от Вътрешна македонска революционна организация не сме прави и че би трябвало да има трети, пети, седми пол, че ние от Вътрешна македонска революционна организация не сме прави и че би трябвало да има събаряне на границата за педофилията. Тогава ние ще се съгласим с мнението на българското общество. Нека първо да попитаме българското общество - посредством публично разискване, посредством гласувания. Нека българското общество да си каже мнението, тъй като това са нашите данъкоплатци. Ние представляваме група български жители и тази група български жители е доста несъгласна с третия, петия, седмия пол и другите отклонения ", бе безапелационен Джамбазки

Гласуването на Истанбулската спогодба ще задължи България да дава статут на емигрант на всеки чужденец с "особености на пола ". С други думи, всеки трансексуален от трета страна може да получи обезпечен статут на емигрант у нас, защото в родината си е преследван поради "особености на пола ".

Ратификацията на конвенцията ще наложи промени освен във връзка с законодателството в региона на отбраната на жертвите от домашно принуждение, само че и на обособени сформира на закононарушения, свързани с принуждение, учредено на пола, в Наказателния кодекс. В тази връзка към този момент се приготвят нормативни промени в гражданскоправната и в наказателноправната област.

Според Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиера Красимир Каракачанов пък конвенцията "налага образователни стратегии за проучване на хомосексуализъм и травестизъм и основава опция за налагане на еднополови бракове ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР