„Парламентарните избори в България, проведени миналата неделя, не разрешиха политическата

...
„Парламентарните избори в България, проведени миналата неделя, не разрешиха политическата
Коментари Харесай

Ла Вангуардия: С изборите през юли в България свърши една епоха

„ Парламентарните избори в България, извършени предходната неделя, не позволиха политическата обсада, защото нито една групировка не реализира безусловно болшинство и главната протестираща партия Има Такъв Народ отхвърля да се съгласи с обичайните сили. Въпреки това нейният водач, артистът и ефирен водещ Слави Трифонов, към този момент е направил предложение за кабинет. Той желае ново държавно управление на малцинството, което всички ще одобряват и ще изпратят астронавти в космоса”, разяснява изборите у нас испанският.

„ При 100% от преброените гласове този вторник станаха известни окончателните резултати от изборите, втори от три месеца насам. ИТН приключи преди всичко, с 24,08% от гласовете, следван от консервативната ГЕРБ (Граждани за европейско развиване на България), с 23,51%. С тезизи резултати завършва цяла ера в България, най-бедната страна в Европейския съюз. Повече от десетилетие Бойко Борисов и партията му ГЕРБ преобладават в политиката на страната. Това, което не се е трансформирало, е минималната разлика сред първата и втората партия и това ни принуждава да търсим обединения.
Но Трифонов отхвърля всякакво съглашение със социалистическата партия (трета, 13,39%) и с Движение за права и свободи, партия на турското малцинство (пета, 10,71%), които счита за част от същата корумпирана олигархия като Борисов.

Преди изборите той увери, че ще се съгласи да договаря единствено с другите две протестни партии „ Демократична България” (четвърта, 12,64%) и „ Изправи се! Мутри вън! (шеста, 5,01%). Те са партии, родени предходната година, по време на антикорупционните демонстрации против Борисов.

След изборите обаче цифрите просто не излизат, тъй като трите антисистемни обединения не реализират 121-те депутати в 240-местен парламент, с цел да имат болшинство. Шансовете за трети избори са доста огромни.
Ето за какво 54-годишният Станислав (Слави) Трифонов, една от най-влиятелните персони в страната си с помощта на телевизионното си токшоу, реши да предложи държавно управление на консенсуса.

За да стартира своите послания, Трифонов избира обществените мрежи и от време на време подлага на критика медиите, че са в услуга на обичайните партии. Водещият, артистът и в този момент - политик предложи държавно управление от специалисти, на които са поверени съответни задания и периоди за осъществяването им.

Неговият човек, който да управлява изпълнителната власт, е икономистът Николай Василев, който беше вицепремиер в държавното управление на Симеон Сакскобургготски (2001-2005 г.) и министър 2005-2009 година В държавното управление, образувано от коалиция сред социалистическата партия и Движение за права и свободи. Ако бъде определено, пшравителството на Василев ще размени служебното държавно управление, ръководеното от Стефан Янев, което беше образувано след изборите през април от президента на България Румен Радев, поради невъзможността на партиите да реализират консенсус.

Лидерът на Има Такъв Народ изброи целите, които би трябвало да има новото държавно управление. Наред с други, това включва завършването на всички автомагистрали, построяването на детски лечебни заведения и детски ясли. Но това, което провокира изненада, е желанието да се изпратят в Международната галактическа станция благодарение на НАСА двама астронавти от България и един от Северна Македония, чиито връзки са обтегнати от българското несъгласие към европейската интеграция на съседката. " Време е да погледнем към звездите, а не към Земята ", сподели Трифонов при представянето на състава на своя кабинет.

Много коментатори се чудят дали това предложение е съществено или е част от предаването на Трифонов. „ Нещото за космонавтите и изключително за македонския космонавт е по-скоро смешка, даже в случай че концепцията се сбъдне “, разяснява анализаторът Даниел Смилов в портала „ Дневник “.

Трифонов също предложи трима сполучливи министри от настоящето държавно управление да влязат в новия изпълнителен орган: министърът на стопанската система Кирил Петков; този на финансите, Асен Василев и този на образованието Николай Денков. Но всички са отхвърлили предлагането.

Той също по този начин предложи понижаване на държавната администрация и основаване на цифрово ръководство. Той също по този начин желае да вкара парламентарни избори в два тура, което би разрешило обстановки като актуалната, където няма парламентарно болшинство и всички тези оферти може да останат във въздуха, в случай че ГЕРБ и социалистите не дадат карт бланш на спечелилия. " Настоящата система основава голяма неправда и разрешава на недостойни хора да ръководят България ", сподели Трифонов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР