Парламентарната трибуна отново се превърна в арена на словесни сблъсъци

...
Парламентарната трибуна отново се превърна в арена на словесни сблъсъци
Коментари Харесай

Отново искри в парламента - за Росенец, полицейското насилие и клякането

Парламентарната естрада още веднъж се трансформира в сцена на словесни конфликти сред партиите в него. Първа думата взе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разгласи, че и няма да се преценява покорно с настояванията на останалите партии.
Вчера се случили събития за разнообразни тълкования, само че съгласно социалистите неверни. Българска социалистическа партия са единствените, които не са се отметнали от това, което вършат. Приоритет пред социалистите са здравната рецесия, приходите, бедността, помощ на стопанската система. Темите не се присъединили в дневния ред и поради това „ алените “ не го подкрепили.
 Нинова: Българска социалистическа партия не е празен чек и няма да се преценява с партиите Нинова: Българска социалистическа партия не е празен чек и няма да се преценява с партиите
Българска социалистическа партия няма да следват на сляпо нито новите политически субекти в Народното събрание, нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия не е празен чек, който всеки да пол...
" Който няма потребност от нас, дано следва своя дневен ред, само че дано знае, че няма да позволим това да стане за сметка на Българска социалистическа партия, за престижа на Българска социалистическа партия и хората, които ни следват, безапелационна бе Нинова.
След нея на трибуната излезе Филип Станев от " ИТН ".
" Как политическа партия " ИТН " да работи пълноценно, откакто предкулисно беше саботирана функционалността на Народното събрание , попита той. " Как се очакваше партия " ИТН " да одобри подправената поддръжка от 160 депутати. Той разгласи, че по този начин " ИТН " ще стане пленник на непознати ползи.
. " Използвам трибуната на Народното събрание да ви кажа няколко безспорни, неподлежащи на подозрение обстоятелства. Първи факт, през вчерашния ден ПГ на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не одобриха оферти дневен ред на парламентарното съвещание. Такова съвещание по тази причина нямаше. Втори факт - всички народни представители сме изпратени да работим, да законотворим, да предлагаме хрумвания, решения, в името и в ползите на българския народ, а не да се саботира личната работа на депутата, отредена му от Българската конституция ", сподели Филип Станев.
Той обърна внимание, че през вчерашния ден на следващото съвещание на Министерския съвет в оставка, същият този министър председател в оставка е споделил, че съвещанието на държавното управление за разлика от Народното събрание работи при положени, че ПГ на ГЕРБ е саботирала съвещанието.
 „ Изправи се! Мутри вън! “ желаят комисия да проверява полицейското принуждение на митингите „ Изправи се! Мутри вън! “ желаят комисия да проверява полицейското принуждение на митингите
„ Изправи се! Мутри вън! “ внасят лично предложение за налагане на мораториум върху покупко-продажбите и назначенията на кабинета &...
От своя страна. Правите прелом и с Изборния кодекс, и със закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд, съобщи той. Как се пробвате да си увеличите процентите, като прехвърлите президента към ЦИК пет месеца преди президентските избори. Не ви ли е позор от това, запита Биков. Два месеца преди изборите вие вършиме това, ядоса се той. Това, което вършиме се вижда от всички и не си мислете, че няма да бъде разбрано от хората, предизвести депутатът.
Който си мисли, че може да излъже хората с шикалкавене и всевъзможни законодателства, които да замаскират това, което се случва откъм гърба, доста се е заблудил. Всички ви виждат в последните дни какъв брой ви е смелостта и желанието да управлявате страната, посочи Тома Биков.
Според него Има Такъв Народ щели да се държат отговорно, в случай че са желали да вършат държавно управление. ГЕРБ ще продължи да бъде градивна съпротива в болшинството в Народното събрание. Биков прикани за третия мандат да се предложи държавно управление, да се изиска финансова аргументация, да се направи оценка за въздействието и тогава да се правят промени. Първо държавното управление да бъде направено и по-късно носете отговорност, а не да се криете зад тила на болшинство на неизвестно какви взаимни отстъпки, акцентира Биков.
Вчера ГЕРБ дали своят вот срещу дневния ред заради няколко аргументи – ГЕРБ не са част от болшинството в Народното събрание и ръководещите не са съгласни, че това е дневният ред на Народното събрание. Вчера обаче сте се спазарили, тъй като две точки от дневния ред ги няма. Една от тях е за „ Росенец “. Кой клекна за „ Росенец “, запита Биков и продължи да пита: Кой клекна и за точката за дотацията?
Това провокира реакция от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. , съобщи той. Фалшива вест е, че Народното събрание си е вдигнал заплатите и Демократична България има общо с това. Това е подправена вест и ме е позор от вашето безмълвие, обърна се Иванов към народните представители., запита Христо Иванов, съгласно който по тематиката не се направило нищо.
 Христо Иванов: Борисов се трансформира в машина за подправени вести Христо Иванов: Борисов се трансформира в машина за подправени вести
Виждаме по какъв начин настоящ министър председател се трансформира в машина за подправени вести. Toва съобщи Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична Бъл...
Той уточни, че депутатите „ разкрили “ полезността към съблюдаване на правилника и разпоредбите на парламентарното болшинство. Всички вие ще откриете за какво е значимо не служителите на реда, които са на улицата, а министърът на вътрешните работи да носи отговорност по тази причина, което прави полицията. Важно е в случаите на полицейско принуждение да бъдат разследвани в действителност, настоя Христо Иванов. „ Комисия за „ Росенец “ и Комисия за насилието ще има “, увери Христо Иванов.
Той изрази възмущението си по какъв начин са основани поредност от принадлежности за изборна принуда. Закриването на профилираните съдилища и ограничение пълномощията на основния прокурор ще бъде подарък за доста от народните представители, уточни Христо Иванов.
Иванов прикани за публичен консенсус, бухалките да бъдат затворени и да не се прави от това евтина политика. Тома Биков знае освен това за клякането, в сравнение с му се желае да каже , отсече Христо Иванов. Иванов настоя депутатите да поддържат премахването на безконтролни органи за принуда в България. Дайте да признаем, че има потребност да го създадем това нещо, прикани той.
ГПоводът беше насилието по време на митингите през лятото.
В декларация Хаджигенов уточни, че той и сътрудниците му са подкрепили през вчерашния ден дневния ред на Народното събрание, макар че от него е отпаднало настояването им за краткотрайна анкетна комисия, която да проверява данните за полицейско принуждение по време на антиправителствените демонстрации от 10 юли и 2 септември м.г.
 Тома Биков видя прелом с дневния ред на Народното събрание Тома Биков видя прелом с дневния ред на Народното събрание
Правите прелом и с Изборния кодекс, и със закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Това съобщи депутатът от Г...
„ На тези дати бяха бити, изтезавани, обгазявани български жители “, съобщи той и като причинители на тези действия уточни „ еничарите на ГЕРБ “, като особено уточни, че тогавашният вътрешен министър Младен Маринов в този момент е народен представител в пленарната зала.
Това стана и мотив ексминистърът да излезе за персонално пояснение. „ Използвате полицията, Министерство на вътрешните работи за своите политически цели, за своята политическа лакомия “, съобщи Маринов.
Той беше безапелационен, че на 2 септември и през огромна част от митингите служителите на реда са били унижавани „ пред очите на нейните деца “. „ Полицаите са там, тъй като пазят демокрацията (…) Ако не бяха на поста си, сега в България щеше да има революция “, съобщи Младен Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР