Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с

...
Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с
Коментари Харесай

Йорданов: Конституцията позволява питане за президентска република

Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор. Това сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ по Нова тв.

Референдум съгласно закона и съгласно конституцията могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание, сподели още той във връзка инициираната подписка на партията за референдум за смяна от парламентарна към президентска форма на ръководство.

" От компетенцията е на нормално Народно събрание е да провежда Велико народно събрание. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса, а сме се съветвали с адвокати ", сподели още той и съобщи, че въпросът е дефиниран вярно. Според него конституцията разрешава на жителите да слагат този въпрос. 

" Има групова безнаказаност, скриване за решения а политическата система е изчерпана. Самата система не действа добре - не могат да се изберат държавни управления, няма последователност, не могат да се взимат решения. Системата разрешава да се действа по този метод ", добави още Йорданов. И разясни, че Народното събрание в действителност е функционалност на Министерски съвет, а министър председателят направлявал Народно събрание.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР