Парламентарната Комисия по правни въпроси ще обсъди предложението за промени

...
Парламентарната Комисия по правни въпроси ще обсъди предложението за промени
Коментари Харесай

Правна комисия със заседание за инициативата специален прокурор да разследва главен прокурор

Парламентарната Комисия по правни въпроси ще разиска предлагането за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които ръководещите оферират основаването на нова правна фигура – прокурор, който да проверява основния прокурор. Заседанието би трябвало да стартира в 14:30 часа.
Под законодателната самодейност стоят подписите на депутати от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", а с тях те се надяват да отговорят на рекомендациите в. Процедурата за избора на този специфичен прокурор е планувано да стартира до 3 месеца след влизането в действие на измененията, а право на предложение ще имат най-малко шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Самият избор пък ще са прави от Пленума на органа на правосъдните кадровици, плануват на този стадий новите текстове, показва БГНЕС.
 Унищожителни въпроси за страната ни от Екологичен потенциал към Борисов и Гешев Унищожителни въпроси за страната ни от Екологичен потенциал към Борисов и Гешев
Премиерът Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев, само че освен – това са открояващите се представители на българската страна...
От държавното обвиняване обаче показаха и подчертаха, че плануваните промени не са нужни. В настоящото законодателство не са налице спънки за осъществяване на следствие против основния прокурор от всеки способен прокурор, при съществуването на задоволително доказателства за виновността му в осъществяване на закононарушение от общ темперамент, смятат от прокуратурата.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР