Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно проект за

...
Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно проект за
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по култура и медии одобри проектопромени в Закона за авторското право

Парламентарната комисия по културата и медиите одобри единомислещо план за промени в Закона за авторското право и сродните му права. Целта е да се вкара европейска инструкция свързани с груповото ръководство на авторските и сродни права. 
Българското национално радио е изпратило мнение по плана до ръководителите на три парламентарни комисии.  На днешните разисквания в медийната комисия взе участие и генералният шеф на радиото Александър Велев , който съобщи, че планът има някои пропуски: 
Първият пропуск е това, че БНР и Българска национална телевизия - само че аз приказвам за радиото, несъмнено в тази ситуация, се третират наедно с АБРО. И АБРО, като организация на частните радио оператори, би трябвало да договаря от името на Българското национално радио. Затова ние призоваваме в закона да влезе като изключение, че БНР, защото е публичен оператор, както и Българска национална телевизия, преговаряме настрана за цените с ПРОФОН, с Музикаутор и т.н.    
 Според Александър Велев, липсва ролята на Министерството на културата при одобряването на цените, а също по този начин е належащо и по-ясно да се разпишат процедурите за решение на зародили разногласия. 
Директорът на дирекция " Авторско право " в Министерството на културата Мехти Меликов съобщи: 

Да вземат участие в независими договаряния с груповото ръководство при установяване на цените, които работят за публичните радио и  телевизии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР