Парламентарната комисия по конституционните въпроси ще заседава извънредно в събота,

...
Парламентарната комисия по конституционните въпроси ще заседава извънредно в събота,
Коментари Харесай

Комисията по конституционните въпроси ще заседава извънредно през уикенда

Парламентарната комисия по конституционните въпроси ще заседава изключително в събота, с цел да одобри на второ четене измененията в главния закон. Ако тогава депутатите не съумеят да приключат с текстовете, ще заседават и в неделя, написа БНР.  

Срокът за оферти за промени в Конституцията сред първо и второ четене изтича в петък в 18.00 часа. Заради поръчката промените да бъдат гласувани преди коледната почивка на депутатите, а следва и да се гласоподава дефинитивно и Държавният бюджет, ръководителят на Конституционната комисия Радомир Чолаков ще я свика в събота, а в случай че се наложи - и в неделя, с цел да бъдат признати поправките:

" И тъй като волята на управленията на политическите сили е промените на Конституцията да бъдат гласувани до Коледа и тъй като би трябвало да се гласоподава и Бюджет и програмата става доста сгъстена, желая да ви осведомявам още от в този момент, че ще свикам Комисията в събота, в 13.30 ".

Несъгласни с предложенията бяха от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Никола Минчев счита, че е належащо повече време, с цел да може всички да се срещнат с текстовете:

" Поне малко време, в което обществеността да прегледа предложенията, които ще бъдат импортирани, и да даде някаква противоположна връзка, която ние да имаме поради, когато преглеждаме към този момент законопроекта на второ четене в Комисията ".

Минчев съобщи, че няма съществени разногласия по текстовете, които сега се оформят, само че пък счита, че те ще бъдат атакувани в Конституционния съд:

" При всички положения в частта, в която ограничаваме пълномощията на президента, ми се коства напълно предстоящо президентът да сезира Конституционния съд. В това няма нищо необичайно, по този начин, че тези промени ще бъдат подложени на парламентарен тест. Оттам нататък в частта " правосъдна власт " към този момент по-скоро опозицията ми се коства, че може да сезира Конституционния съд и то на правилото в случай че може да саботира това, което прави болшинството, не на различен ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР