Парламентарната група на Продължаваме промяната (ПП) призова в декларация за

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната (ПП) призова в декларация за
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Армия от тролове и висши политици водят хибридна война |

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " (ПП) прикани в декларация за отвод от похватите на хибридната война в името на националния интерес и предизвести, че това се прави от армии от интернет тролове и посредством общественото говорене на висши политици. Имена в декларацията не се показват.

Авторите се обръщат към жителите с зов да проверявайте информацията, която им се сервира, да я съпоставят с обстоятелствата и формалните данни, и да внимават  с осведомителните източници, които употребяват.

" Фалшивите вести въздействат непосредствено на вас, вашите близки и родственици, дано дружно се борим против тях ", декларират от Политическа партия.

Публикуваме цялостния текст на декларацията:

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми сътрудници народни представители,

От името на ПГ на „ Продължаваме промяната “ се обръщаме към вас и всички български жители във връзка подправените вести и погрешните изказвания, които се популяризират в обществото, в това число от народни представители и партийни водачи.

Със угриженост означаваме, че се следи дейна дезинформация и засилено тиражиране на подправени вести в обществото. Притесненията ни са засилени от забележимата синхронизация на активността на така наречен армии от тролове и общественото говорене на висши политически фигури.

Всеки ден чуваме най-малко по една неистина за държавното управление и за ръководещото болшинство. Работата на Опозиция не би трябвало да включва подправени вести, агитация и искрено заблуждение на българските жители.

Активното разпространяване на погрешна информация стартира доста преди войната. В резултат на разпространяване на фактологически неточни изказвания стигнахме до обстановка, в която обществото към този момент не е единно даже по тематиката дали би трябвало да се погрижим за дами и деца, които бягат от война. Жени и деца на народ, които е взел участие в освободителната за нас война и е дал жертви в нея.

Ние, депутатите от Продължаваме промяната, настояваме хибридните офанзиви да бъдат прекъснати, не тъй като вредят на нас, а на българското общество, на хората, които са избрали всички нас тук.

· От искрено погрешни изказвания във връзка покупко-продажби на държавната газова борса, с които сякаш страната продавала газ, а се оказва, че е купувала.

· През внушенията за дълга, който сякаш се увеличавал, а той действително понижава.

· През операции, че сме изпуснали епидемиологичната криза, до момента в който явно не допуснахме претоварване на лечебните заведения, а следва отпадане на изключителното състояние и ограниченията.

· До неблаговиден опит за PR на фона на тежката обстановка с моряците ни в Украйна, за които държавното управление оказва всички грижи и обективно няма по какъв начин да ги изтегли от Мариупол, тъй като пристанищата са минирани и е по-безопасно екипажите да останат там, където са, какъвто е казусът с над тридесет кораба на Турция, кораби на Франция, Гърция и други страни.

Неистините и подправените вести се продуцират и популяризират от разнообразни политически субекти, за да се разделя обществото и да се всее суматоха, с цел да бъде извлечен на ниска цена политически дял.

Смятаме това за безконтролно и неприемливо, и призоваваме към отвод от похватите на хибридната война в името на националния интерес на страната и богатството на всички български жители.

Обръщаме се и към българските жители – проверявайте информацията, която ви се сервира, сравнявайте я с обстоятелствата и формалните данни, внимавайте с осведомителните източници, които употребявате, с цел да следите новинарския поток.

Фалшивите вести въздействат непосредствено на вас, вашите близки и родственици, дано дружно се борим против тях!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР