Парламентарната група на ГЕРБ направи промени в проектозакона за изменение

...
Парламентарната група на ГЕРБ направи промени в проектозакона за изменение
Коментари Харесай

Реакция от САЩ заради Закона за съдебната власт: Надяваме се да не стане антиамерикански

Парламентарната група на ГЕРБ направи промени в проектозакона за изменение на Закона за правосъдната власт, който провокира доста мощна реакция поради предлагането съсловните организации на магистрати и адвокати да не получават външно финансиране. На първо четене в Народното събрание тази смяна беше утвърдена, само че в този момент, по предложение на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров се отстранява възбраната за донори от Европейски Съюз и Европейската икономическа общественост, осведоми Mediapool.
Предложената смяна гласи следното: " Организациите могат да са получатели на средства по стратегии и фондове на Европейски съюз, както и на средствата по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм ". Това провокира реакция от зам.-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Браийън Ий, който пред Клуб Z сподели, че се надява новият закон да не е антиамерикански.
Според Хойт Ий, в случай че законът бъде дефинитивно признат, организации като „ Америка за България “ няма да могат да дават поддръжка на съдии, прокурори и чиновници на правосъдното министерство, а това било „ от огромна изгода освен за юристите, само че и за българския народ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР