Парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация срещу позициите на

...
Парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация срещу позициите на
Коментари Харесай

ГЕРБ и Борисов не се солидаризирали с Луковмарш: Социалистите са в биполярно положение

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация против позициите на Българска социалистическа партия по отношение на провеждането на Луковмарш. Управляващите обявиха, че алената партия има признак на ценностна недоразвитост. Социалистите били в биполярно състояние, уточни депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според ръководещата партия управлението на Българска социалистическа партия не било способно на естествен разговор.

От ГЕРБ са безапелационни, че нито самата партия, нито министър председателят Бойко Борисов са се солидаризирали с Луковмарш. Партията на Борисов осъди всяка форма на политическо принуждение и осъжда комунистическия режим, избил доста почтено жертви, уточни Биков.

Той акцентира, че ГЕРБ отхвърля и ще се бори против реабилитация на политическото принуждение. По думите му Българска социалистическа партия трябвало да се включи в лекуването на насилието в историята ни.

Периоди на принуждение не би трябвало да се повтарят, настоя депутатът.

Декларацията на ръководещите е във връзка позиция на Българска социалистическа партия против Луковмарш. В нея "червените " обявиха, че Народният съд от 1945 година е "едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване ".

Тази част от позицията им обаче бе заличена от общия текст. От централата на Българска социалистическа партия се оправдаха, че създателят на текста е изразил "лично мнение ", което не е мнение на партията. Не стана ясно обаче кой е изготвил декларацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР