Парламентарната група на БСП застава зад депутата си Иво Христов

...
Парламентарната група на БСП застава зад депутата си Иво Христов
Коментари Харесай

БСП защити Иво Христов, Борисов също обиждал народа

Парламентарната група на Българска социалистическа партия застава зад депутата си Иво Христов и няма да му желае оставката за изказването му, че " 80% от българите са дебилни и не могат да се подписват ".
Това стана ясно от декларация, прочетена от парламентарната естрада, от социалиста Валери Жаблянов .
По-рано през днешния ден от ГЕРБ приканиха персонално водача на левицата Корнелия Нинова партията да вземе решение да изиска оставката на проф. Христов или да го изключи от групата си.
След незабавно съвещание обаче социалистите взеха решение, че думите на техния депутат, който отбрани и позицията на Русия, че Съветската войска в действителност е избавила българските евреи, не заслужават той да напусне Народното събрание.
" Напомняме, че надалеч по-груби квалификации като „ неприятен материал “, „ елементарни “ и сходни във връзка с българите са правени от настоящия министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този миг ", съобщи зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Жаблянов.
Той акцентира, че сътрудника му Иво Христов към този момент е поднесъл своите извинения и добави, че депутатите, без значение от коя парламентарна група са, имат обща конституционна и гражданска отговорност да работят за по-доброто бъдеще на българските жители и българската страна.
" В тежките години на Втората международна война българският народ, неговите духовни водачи застанаха в отбрана на българските евреи. Със взаимните старания на разнообразни по своите идейни и политически убеждения, само че демократично мислещи публични пластове, беше осъществено дело, несравнимо по своя мащаб и краен резултат – спасяването на българските евреи. Тази историческа истина не може да бъде сменена, пренаписана или изкривена от заинтригувани политически среди и страни. Тя откри своето уместно място в отношението сред българския и еврейския народ и се трансформира в полезност на нашето междудържавно другарство “, сподели още аленият народен представител.
Той регистрира, че Българска социалистическа партия е взела участие в този исторически героизъм.
„ Следователно изцяло несъстоятелно е, който и да е било да слага под подозрение нашата позиция, тъй като тя не е просто устно изразена както позициите на редица модерни партии “, посочи Жаблянов.
Той добави, че от Българска социалистическа партия показват своето надълбоко безпокойствие и несъгласието политическата полемика в Народното събрание да бъде фокусирана върху интервали от историята, които разделят нацията.
" Очевидно това е търсено, целеустремено. Убедени сме, че нашата отговорност като представители на българския народ е да почитаме историята и да не е я използваме за ново опълчване “, заключи представителят на левицата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР