Законопроект, който въвежда възможност за гласуване по пощата и на

...
Законопроект, който въвежда възможност за гласуване по пощата и на
Коментари Харесай

Мицотакис обеща до края на годината да се въведе гласуване по пощата и за парламентарните избори

Законопроект, който вкарва опция за гласоподаване по пощата и на парламентарните избори в Гърция, ще бъде гласуван преди края на тази година. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за радиостанцията на вестник „ Параполитика “, предава Българска телеграфна агенция. 

През януари тази опция беше въведена за изборите за Европейски парламент и за референдумите, като тя е предоставена както за гръцките жители, които обитават в чужбина, по този начин и за тези, които живеят в страната си. 

Мицотакис напомни, че за евроизборите над 200 хиляди гласоподаватели са избрали да упражнят правото си на глас по пощата и пожела с идните промени броят им да стане доста по-голям. „ Нека забележим огромната картина. Всяка мярка, която усилва интензивността на изборите, е в вярна посока “, сподели гръцкият министър председател. Той посочи, че и за парламентарните избори опцията ще съществува и за жителите в самата Гърция, а освен в чужбина, като гласоподавателите ще могат да гласоподават по пощата за националните, а не за районните листи на партиите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР