Парламентарната група Демократична България декларира, че започва консултации за приемане

...
Парламентарната група Демократична България декларира, че започва консултации за приемане
Коментари Харесай

Демократична България започва консултации за оказване на военна помощ за Украйна

Парламентарната група " Демократична България " заявява, че стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на държавното управление на Република България, за оказване на военнотехническа помощ на Украйна съгласно нейните потребности и съгласно опциите на нашата страна. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов, съобщи Българска телеграфна агенция. Той уточни, че за основа на днешната декларация се приема кардиналната позиция, изразена в декларацията на Народното събрание, призната на 24 февруари 2022 година, в която изрично се осъждат нападателните дейности на Руската федерация против Украйна.

В декларацията се регистрира, че войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи, и че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл и се упорства, че българският народен интерес се дефинира от участието на страната в Европейски Съюз и НАТО. В Декларацията се показва още, че забележителна част от съдружниците в НАТО, към този момент са дали директна военна помощ в поддръжка на Украйна. Солидарността на свободните страни и отбраната на интернационалния правов ред е в основата на нашето богатство и разцвет, уточни Атанасов и добави, че отбранителните дейности на Украйна против агресивното нахлуване, е нейно неотменимо право и е изцяло законно и целесъобразно.

Атанасов уточни, че отбранителните дейности могат да бъдат дейно подкрепени, посредством даване на съответно въоръжение и съоръжение, което изцяло дава отговор на потенциала и опциите на българския военнопромишлен комплекс. Категорично заявяваме, че поддръжката за свободата и независимостта на Украйна е отбрана независимост, независимостта и сигурността на Европа, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР