Парламентарната бюджетна комисия прие на второ четене максималният осигурителен доход

...
Парламентарната бюджетна комисия прие на второ четене максималният осигурителен доход
Коментари Харесай

Председател на БАСКОМ: Промените в последния момент на данъци и осигуровки е проблем за компаниите

Парламентарната бюджетна комисия одобри на второ четене оптималният застрахователен приход за 2024 година да се усили на от 3400 лева на 3750 лв.. До този растеж с 10% се стигна след три прегласувания. Окончателното решение ще вземат депутатите в пленарната зала.

Срещу растежа на оптималният застрахователен приход обичайно са от IT бранша, където заплатите преобладаващо са над този предел.

" Разговорът би трябвало да престане да бъде на полето " ще подвигаме, няма да подвигаме “, " ще взимаме от богатите, ще даваме на бедните “ – изобщо цялата тази изразителност, която върви повече от две години пречи на България да е предвидима дестинация “, разяснява в ефира на bTV Доброслав Димитров, ръководител на Българската асоциация на софтуерните компании.

По думите му диалогът за оптималния застрахователен приход е кардинален и в неговата си същина е проблематичен по метода, по който се прави през последните години.

" Увеличението не е огромно, само че казусът е, че в този момент е 11 декември – годината свърши. Компаниите са изготвили бюджетите си – сега мениджърите не знаят с какъв брой би трябвало да усилят бюджетите си на фонд " Работна заплата “. Това е сериозен проблем “, посочи Димитров.

Той разяснява още, че макар обвиняванията, че от IT бранша отхвърлят да са солидарни, в действителност те са най-солидарни, тъй като са на ярко и способстват най-вече посредством вноски в осигурителната система. Системата работи, когато всички са солидарни, а освен една дребна част, добави ръководителят на Българската асоциация на софтуерните компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР