Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) от най-старата и

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) от най-старата и
Коментари Харесай

Бягството не спаси Русия от изгонване в Съвета на Европа

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) от най-старата и най-голяма политическа и правозащитна организация в Европа (216 гласа " за ", нито един " проттив " и трима " въздържали се " ). Поради своята тотална изолираност Москва знаеше, че нужното болшинство от две трети ще бъде реализирано елементарно, и по тази причина побърза да го изпревари със заявление за непринудено овакантяване. Въпреки това процедурата се състоя и ще продължи в изпълнителния орган - Комитета на министрите, който в действителност провокира изключителната сесия на ПАСЕ с настояването си първо да получи мнение от асамблеята на депутатите, представляващи националните парламенти на 46 страни.

Официалният претекст за изключването на Руската федерация е, че тя  “извърши тежки нарушавания на Устава на Съвета на Европа, не извършва отговорностите си към Съвета на Европа и не съблюдава уговорките си, поети към него ". Италианският външен министър Луиджи Ди Майо, който е ротационен ръководител на Комитета на министрите (на външните работи) на съдебна експертиза, ръководителят на ПАСЕ Тини Кокс (Нидерландия) и генералната секретарка на съдебна експертиза Мария Печинович Бурич (Хърватия) направиха взаимна декларация, в която показаха " твърдо наказание на съветската експанзия против Украйна, (която е) неоправдана и непровокирана ". Те обявиха, че " със своите дейности в Украйна руските управляващи лишиха съветския народ от изгодите на най-развитата сиистема в света за отбрана на човешките права, в това число от юрисдикцията на Европейския съд за правата на индивида ". " Изразяваме взаимност с съветския народ, който по наше твърдо разбиране споделя демократичните полезности и се стреми да остане част от европейското семейство, към което принадлежи ", се споделя в декларацията. " В тези сложни времена е значимо за Европа да застане мощна и обединена зад Украйна, нейните управляващи и украинския народ ", написа в умозаключение на декларацията.

Тази заран Комитетът на министрите се събра на изключително съвещание, с цел да продължи процедурата за изпъждане на Русия. Досега нито една страна не е била гонена от Съвета на Европа, откогато е основан през 1949 година През 1969 година бе задействана процедура против Гърция, само че ръководещата тогава военна хунта сама подаде поръчка за овакантяване. часове преди гласуването в ПАСЕ, само че доста е евентуално в архива на организацията да бъде записано, че е изключена, а не напуснала, което ще ѝ остане като позорно леке.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР