Парламентарна комисия препоръча Австралия постепенно да премахне рекламата на онлайн

...
Парламентарна комисия препоръча Австралия постепенно да премахне рекламата на онлайн
Коментари Харесай

Препоръка: Австралия да премахне рекламата на онлайн хазарта

Парламентарна комисия предложи Австралия последователно да отстрани рекламата на онлайн хазарта в границите на три години в опит да ограничи хаоса, който тя провокира в един от най-големите пазари за залагания в света, съобщи Ройтерс.

Комисията направи 31 рекомендации, свързани с онлайн
хазарта, който съгласно нея трансформира спортната просвета и би трябвало да бъде контролиран, както и да се промени метода, по който се оказва помощ на страдащите от взаимозависимост австралийци, предава Българска телеграфна агенция. 

Австралийците харчат повече за онлайн
хазарт от жителите на всички останали страни, сподели председателката на комисията Пета Мърфи в отчет, озаглавен " Печелиш малко, губиш повече ".

" Това е ужасяващ безпорядък в обществото ни ", съобщи Мърфи.

Според нея фирмите за онлайн
залагания съзнателно и стратегически популяризират хазарта дружно със спорта, което го е нормализирало като развлечение и безобидна и обществена активност. Поколението на младите австралийци гледа на хазарта като на неразделна част от спорта, сподели Мърфи и добави, че по този метод се променя културата на спорта.

" Австралия ще стане по-слаба, в случай че спортът бъде дотам превзет от приходите от
хазартни игри, че даването на опция за залагания да се преглежда като негова съществена цел ", съобщи Мърфи.

Нужна е постепенна възбрана на всевъзможни реклами на
залагания във всички медии, тъй че да няма заобикаляне, се споделя в отчета. Комисията предложи възбраната да се реализира последователно в границите на три години, тъй че спортните организации и малките екрани да имат задоволително време да намерят различни източници на доходи от реклами.

Австралия е една от страните, където
хазартът е най-разпространен, и е водеща в света по загуби на глава от популацията. Проблемът с онлайн залагането се задълбочи повече, откакто пандемията от КОВИД-19 наложи затварянето на игралните зали.

Премиерът на страната Антъни Албанезе сподели, че държавното управление ще прегледа рекомендациите. " Трябва да се оправим с проблемите онлайн, би трябвало да се оправим с проблемите в обществените медии, би трябвало да се заемем с това изцяло и навсякъде ", сподели Албанезе пред радио " Ей Би Си голд коуст "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР