Парковете на София ще се превърнат в читални към Столичната

...
Парковете на София ще се превърнат в читални към Столичната
Коментари Харесай

Столичната библиотека ще пътува на зелено през август

Парковете на София ще се трансфорат в читални към Столичната библиотека. През август за пети следващ път ще се организира акцията " Зелените пътеки към библиотеката ". Целта й е да предизвиква четенето и да притегля нови читателски публики.
Деца и възстрасти ще могат да се възползват от мобилната библиотека " Библиобус ", която заполага с повече от 1500 заглавия. За всеки, който желае да си вземе книга за у дома, ще има безвъзмездна читателска карта.
Посетителите могат да се възползват от арт ателиета, срещи с български писатели, поети и музиканти и занимания за най-малките. Инициативата " Споделени книги – Вземи, прочети, върни " предлага на столичаните да вземат нова книга и да оставят към този момент прочетена в особено обособени места в парковете. Миналата година през споделените читални са минали над 1000 заглавия.
В " Зелените пътеки към библиотеката " се включват поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски и музикантите Карел Маринович и певицата и поетеса Боряна Богданова.

Събитията са от 10.00 до 16.00 часа на:

3 август в Южния парк и Градската градина
10 август в парка " Заимов "
17 август в парка " Света Троица " и парка " Дружба 1 "
24 август в Борисовата градина и парка " Младост 3 "
25 август на хижа " Алеко " (ПП " Витоша " )
31 август в парка " Гео Милев "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР